Milyenek lehetnek a Királyok esküvői? Hát, mint a mesében…

Milyenek lehetnek a Királyok esküvői? Hát, mint a mesében...

Milyenek lehetnek a Királyok esküvői? Hát, mint a mesében…

A Királyok esküvői talán azok, ahol a pénz nem akadály? Olyan álomesküvőt tarthatnak, amilyenről mindig álmodozunk?

Hatalmas vendégsereg, felröppenő galambok, liliommal díszített luxusautók, és persze elsőnek egy hintó. Virágköltemények a vörös szőnyeg két oldalán, és az elmaradhatatlan rózsaszirmot szóró apró koszorúslánykák.

Olyan ez, mint a mesében. Igen, de csak a mesében.

Milyenek lehetnek a Királyok esküvői? Hát, mint a mesében...
Milyenek lehetnek a Királyok esküvői? Hát, mint a mesében…

A valóság különbözik ettől. Szabályok sokaságának, generációkat összekötő kötelezettségek tömkelegének kell eleget tenni a mai uralkodó családok sarjainak.

A hagyományokon alapuló szigorú előírások, a hivatalos protokoll meglehetősen kevés lehetőséget teremt az édes álmodozásra. Az uralkodói esküvőkön a meghívottak között általában jeles államfők, királyok és királynék, hercegek tűnnek fel.

Minden rangos házasságkötés hatalmas felhajtással jár.

Vajon, mennyire tud az ifjú pár magára az eseményre, annak jelentőségére koncentrálni? Valószínűleg sokkal fontosabb, hogy minden a pontos „menetrend” szerint menjen. Ennek érdekében hatalmas szervezőgárda áll a háttérben, akik mindent pontosan, percről percre úgy vezényelnek le, mint egy előadást. Valójában az is, egy nagyszabású színházi előadás, ahol kicsit több néző ül, mint egy átlagos színházteremben. A királyi esküvők világraszóló események, amelyekről tudósítanak a tévécsatornák, a híradókban vezérhírként szerepelnek, a sajtó minden műfajában születnek a cikkek már hónapokkal a menyegző előtt.

Az ifjú párnál előfordul, hogy számukra a ceremónia hideg és érzelemmentes. Nincsenek könnyek és csókok, mert nem csak a családnak kell megfelelniük, hanem ország-világnak.

Ha megkérdeznénk az ifjú párt, ilyenről álmodtak-e, elégedettek-e és őszintén válaszolhatnának nekünk, csak úgy négyszemközt, biztosan azt felelnék, nem.

Hiszen hol a meghittség?

Nyilván boldogok. Főleg hogy túl vannak az őrületes, több ezer embert megmozgató ceremónián. A mese tehát nem tündérmese, annak látszik csupán.

A királyi családok szemével a tündérmese valószínűleg az átlagember élete, aki elvileg protokolláris kötöttségek nélkül élheti – legalább a magánéletét. Az már más lapra tartozik, hogy inkább élhetné, hiszen egyre többen gondolják azt, hogy a privát esemény nagyszerű alkalmat biztosít másféle céljaink elérésére, külvilág felé szóló üzeneteink közvetítésére.

Te hogyan szeretnéd megtartani a saját esküvődet?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük