Az örömanya (menyasszony édesanyja) feladatai az esküvőn

Az örömanya (menyasszony édesanyja) feladatai az esküvőn

Az örömanya (menyasszony édesanyja) feladatai az esküvőn

Az örömanya legfontosabb feladata, hogy a menyasszony kívánságai a szerint valósuljanak meg, ahogy azt ő elképzelte.

Tehát segítsen a menyasszonynak megtervezni az esküvőt, az ő és nem saját ízlését szem előtt tartva.

Lássuk hát, mi mindenben várja az ifjú ara édesanyja segítségét:

  • Segédkezzen a menyasszonyi ruha és kiegészítők kiválasztásában. Arra mindig emlékezzen a kedves mama, hogy ez nem az ő esküvője! Nehogy lebeszélje lányát egy neki nagyon tetsző ruháról, mert azzal túllépi a hatáskörét.
  • Segítsen az esküvői költségvetés összeállításában. Tapasztalata segítségével figyelmeztessen a felmerülő költségekre és igyekezzen azokat megbecsülni.
  • Vegye fel a kapcsolatot a vőlegény édesanyjával (bár elsőként a vőlegény édesanyjának illik ezt kezdeményezni).
  • Figyeljen a vendéglista helyes összeállítására, sürgesse a meghívók időben való vendégekhez jutását.
  • A városon kívül lakó vendégek elszállásolása és szállítása mindig a család felelőssége. Erről az örömanyának illik gondoskodnia: mely rokonoknak hol és mennyi időre foglalnak vagy biztosítanak szállást, hogyan szállítság, vendégül látják-e őket az esküvő előtti napokban.
  • Jó, ha az örömanya tisztában van az esküvőn viselni szándékozott ruha illő színével és stílusával. Három szín, amit biztosan nem illik viselnie lánya/fia esküvőjén, bármilyen jól is áll a személyiségéhez: fehér, fekete és vörös.
  • Miután kiválasztotta elegáns, ám nem hivalkodó ruháját, hasznos, ha annak stílusát, színét egyezteti az anyóstárssal is, mert igazán szép, ha az esküvőn nem csak a koszorúslányok, de a családtagok ruhája is harmonizál a pár öltözékével.
  • Figyeljen az ültetési rendre, és ha kiegészítésre szorul, segítse a menyasszonyt a kisebb-nagyobb hibák kiküszöbölésével.
  • Segítsen elkerülni a keresztbe szervezést és a félreértéseket. Legjobb, ha az esküvőszervezőt kérik fel a feladatok helyes koordinációjára.

Esküvőszervezőre lenne szükség? Mindenképpen beszéljünk! A szállítás meg ne legyen a Ti gondotok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük